taxivervoer licht op auto
REGISTREREN ALS:
taxivervoer passagier
taxivervoer bedrijf
taxivervoer trans
INLOGGEN op Taxiplein.nl
Emailadres
Wachtwoord
Gebruikersnaam of
wachtwoord vergeten?
taxivervoer small1
taxi_plein_logo
taxivervoer small2
taxivervoer small3
taxivervoer small4

Het Taxivervoer

Een introductie

Het taxivervoer kan geregeld worden via de telefoon, of het taxivervoer kan gevonden worden bij een taxivervoer standplaats bij station, in het centrum van een stad of bij een disco. De taxibranche biedt ook andere vormen van taxivervoer. Vaak is het taxivervoer een goed alternatief  voor het openbaarvervoer. Natuurlijk kijkt de taxibranche ook continu naar de mogelijkheid om het serviceniveau van het taxivervoer te verbeteren en hierbij te innoveren door bijvoorbeeld nieuwe vormen van taxivervoer te introduceren.

Zoek taxivervoer

Biedt taxivervoer aan

passagier zoekt taxivervoer taxivervoer bedrijf biedt taxi aan

Verschillende type taxivervoer

In Nederland worden per jaar gemiddeld 70 à 80 miljoen ritten gemaakt. Het taxivervoer is dus een onlosmakelijk fenomeen in onze hedendaagse  leefomgeving. Navolgend vind u diverse type taxivervoer die momenteel veelvuldig in gebruik zijn:

 1. Regulier taxivervoer
  • Straattaxi - dit taxivervoer kunt u zelf bellen en aantreffen op standplaatsen, in de straat of bij stations.
  • Discotaxi - taxivervoer dat zich speciaal richt op het vervoeren van mensen van en naar uitgaansgelegenheden.
  • Schiphol taxivervoer - reizen van en naar Schiphol. Tegen meterprijs, met een taxibusjes waarin u eigenlijk een plaats huurt. Ook kunt u een taxi individueel bestellen, waarbij u tegen een van tevoren afgesproken standaardprijs vervoerd wordt met het taxivervoer.
  • www.taxiplein.nl voorkomt rijden met lege taxi’s.

 2. Taxivervoer per contract
  • Zakelijk vervoer - vervoer van VIP's, directies en gasten van bedrijven. Bij dit taxivervoer treft u meestal gespecialiseerde en meer talen  sprekende chauffeurs aan die in luxe auto's met airco's en lederen bekleding het taxivervoer voor u verzorgen.
  • Wet Voorziening Gehandicapten (WVG) taxivervoer - Dit taxivervoer wordt door de overheid flink gesubsidieerd. Het betreft taxivervoer van  minder validen en 65-plussers. Voor de gebruikers worden de ritprijzen erg attractief gemaakt.
  • Zittend ziekenvervoer – Dit is taxivervoer van en naar het ziekenhuis, specifiek voor mensen die slecht ter been zijn. Hiervoor hebt u wel een doktersindicatie nodig, wil de rit ook door de zorgkostenverzekering worden vergoed.
  • Groeps- en leerlingenvervoer – taxivervoer met minibusjes waarin leerlingen naar en van de scholen worden vervoerd, voornamelijk wordt dit toegepast in het speciaal onderwijs.
  • Treintaxi- taxivervoer voor reizigers die met de trein het eerste (of laatste) gedeelte van hun reis maken. Hierbij worden de passagiers vervoerd van en naar ruim honderd verschillende stations in Nederland. Deze taxi is een gedeelde taxi, wat inhoud dat het trein taxi vervoer gedeeld wordt met andere reizigers. De kosten voor het reizen met het trein taxivervoer zijn dus heel wat minder dan van het reguliere taxivervoer.

 3. Taxivervoer in de regio
 4. Een bijzondere vorm van vervoer dat op basis van een voorop gesteld contract plaats vindt. Het is taxivervoer in de regio waarbij het taxivervoer eigenlijk een stuk van de taken van het openbaar vervoer in vult. Het taxivervoer in de regio komt meestal in gebieden waar het openbaar vervoer nauwelijks komt of te kostbaar is om op geregelde tijden een dienst te rijden. Voor dit taxivervoer krijgen gemeenten een vergoeding van het rijk toebedeeld, waardoor men het taxivervoer in de regio kostendekkend kan uitvoeren. Er kan al genoten worden van de het regionale taxivervoer tegen prijzen die gelijk zijn aan die van het openbaar vervoer.

De Wet Personenvervoer 2000

Zoals al aangegeven is het taxivervoer er in vele soorten en maten en zijn er ook veel verschillende bedrijven die taxivervoer diensten uitvoeren. De taxivervoer bedrijven hebben allemaal hun eigen kwaliteit en prijs. Vroeger was het voor de taxi passagiers erg lastig om de kosten en kwaliteitsaspecten van het taxivervoer goed te overzien. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft zich deze problematiek aangetrokken met als gevolg dat er nieuwe regels gemaakt zijn om de onduidelijkheid naar het verleden te bannen.

De nieuwe wet voor het taxivervoer, ook wel Wet Personenvervoer 2000 genoemd, is een opsomming van ieder regeltje dat op dit moment van kracht is, en natuurlijk ook waar iedere taxivervoer ondernemer zich aan dient te houden. Bijvoorbeeld kunt u hier in vinden aan welke eisen een taxivervoer onderneming moet voldoen, welke eisen en regels er gelden voor een taxivoertuig, maar ook de maximum tarieven die een taxivervoer onderneming mag rekenen aan de passagier, maar er zijn een heleboel andere zaken ook in deze wet opgenomen.

Na de invoering van de genoemde wet zijn er veel taxivervoer bedrijven gestart als onderneming. Het aantal taxichauffeurs is drastisch gestegen. Later heeft de regering nog meer regels opgesteld om een nog betere dienstverlening van de taxivervoer bedrijven te krijgen. Nu is het bijvoorbeeld ook zo dat een taxivervoer onderneming een vakbekwaamheid moet behalen, elke taxichauffeur moet een vakbekwaamheidtest doen voordat deze een taxivervoer dienst mag uitvoeren.
home sitemap taxi schipholtaxi goedkope taxi online taxi parkeren schiphol schiphol taxi taxi amsterdam taxi naar schiphol taxibedrijf taxi's taxitarieven taxivervoer